Stranke podnele izveštaje o prihodima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. април 2011.
BEOGRAD, 28. aprila 2011. (Beta) - Većina parlamentarnih stranaka u Srbiji podnela je izveštaje o prihodima i o imovini za 2010. godinu Agenciji za borbu protiv korupcije, rečeno je u četvrtak agenciji Beta u toj instituciji.

Od ukupno 21 stranke koje su prošle godine imale predstavnike u parlamentu, Agenciji do četvrtka izveštaje o imovini i o prihodima nisu dostavile Socijaldemokratska unija, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demohrišćanska stranka Srbije.

Sve registrovane političke stranke dužne su, prema Zakonu o finansiranju političkih stranaka, da dostave godišnje završne račune sa sertifikatom ovlašćenog revizora, izveštaj o prilozima koji prelaze iznos od 6.000 dinara, kao i izveštaj o imovini.

Zakonom nije preciziran rok do kada su stranke dužne da dostave izveštaje, ali postoji dogovor da to učine do 15. aprila.

Izveštaje su podnele Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka, Demokratska stranka, G17 plus, Demokratska stranka Srbije, Liberalno-demokratska partija, Socijalistička partija Srbije, Nova Srbija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, PUPS, Srpski pokret obnove, Savez vojvodjanskh Mađara i Sandžačka demokratska partija.

Agencija je izveštaj dobila i od Jedinstvene Srbije, Zajedno za Šumadiju, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Partije za demokratsko delovanje i Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka.


Извор[уреди]