Stoto izvođenje Kovača u Narodnom pozorištu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Predstava "Kovači" Miloša Nikolića, u režiji Stefana Sablića, u sredu će biti izvedena po 100. put na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je iz tog teatra.

Premijera je izvedena početkom sezone 2003/2004. u koprodukciji Narodnog pozorišta i Centra za kulturu Pančevo. Premijera u Pančevu bila je 13. novembra, a u Beogradu 18. decembra.

Uloge u predstavi tumače Branko Vidaković, Milenko Pavlović, Zorica Mirković i Dragan Nikolić, pre kog je u ulozi Ivana nastupao Stanko Bogojević.

Tokom proteklih šest godina predstavu je videlo gotovo 20.000 gledalaca na sceni nacionalnog teatra, ali i u Pančevu i u beogradskom Domu kulture "Studentski grad". Predstava je gostovala mnogim gradovima Srbije i Bosne i Hercegovine. Ansambl predstave nastupao je na Međunarodnom pozorišnom festivalu nacionalnih manjina u Temišvaru 2004. godine, na Internacionalnom festivalu komedije "Balkan" u albanskom gradu Korsi 2005. godine i na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Kijevu 2006. godine.


Извор[уреди]