Пређи на садржај

Stižu MALI GENIJALCI!

Извор: Викиновости


3. april 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Izdavačka kuća Liber Novus pripremila je novu ediciju dečjih knjiga pod nazivom "Mali genijalci". Knjige su namenjene deci uzrasta od pet do dvanaest godina. Edukativnog su karaktera i imaju za cilj da upoznaju decu sa biografijama i stvaralaštvom velikih ličnosti koje su dale značajan doprinos razvoju čovečanstva. Kroz 15 naslova biće predstavljeni Mocart, Ajnštajn, Kolumbo, Darvin, Leonardo, Galilej, Aleksandar Veliki, Paster, Njutn, Marko Polo, Platon, Napoleon, Gandi, Edison i Dizni.

Svaku knjigu prati multimedijalni CD Rom sa osam igrica, kroz koje deca na zanimljiv način mogu da provere znanje stečeno čitanjem knjige.

Prva knjiga iz edicije posvećena Mocartu naći će se u prodaji od četvrtka, 05. aprila, na svim kioscima u zemlji, po promotivnoj ceni od 199 dinara.

Glumica Milica Zarić predstaviće prvu knjigu iz edicije posvećenu Mocartu, u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda, u četvrtak, 05. aprila, sa početkom u 13 časova. Promociju će upotpuniti nastup na klaviru malih genijalaca iz muzičke škole dr Vojislav Vučković.

U okviru promocije biće organizovan turnir pod nazivom ‘Ja sam mali genijalac’, u igranju igrica na temu muzičkog stvaralaštva Mocarta, na kome će učestvovati deca iz škole Drinka Pavlović.

Izdavačka kuća Liber Novus pripremila je ovu ediciju uz podršku Imleka.

Liber Novus je izdavačka kuća koja kreira, planira i realizuje izdavačke projekte za novinsku industriju jugoistočne Evrope. Kompanija osmišljava kolekcije knjiga, cd-ova i dvd-jeva za prodaju na kioscima, u skladu sa aktuelnim trendovima i afinitetima čitalačke publike. Njihov tim je pokrenuo prve kiosk kolekcije u Jugoistočnoj Evropi. Tokom poslednjih osam godina uspešno rade na projektima u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji i Slovačkoj. Strateški je partner firme Planeta Marketing iz Barselone, koja je deo grupe Planeta DeAgostini, jedne od svetskih lidera u izdavačkom biznisu. Na listi partnera kompanije LB nalaze se i Taschen, Dorling Kindersley (DK), Bertelsmann, History Channel, BBC, McRae Publishing, Duncan Baird Publishers, Sol90 i dr.

Извор[уреди]