Stefanoviću i Bogdanoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

31. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović nisu večeras ušli na Kosovo na prelazu Jarinje.

Stefanović je agenciji Beta kazao da je pripadnicima KFORa naređeno da ih ne puste, ali nisu precizirali po čijem naređenju.

„Naći ćemo način da uđemo na Kosovo, nadam se da ćemo uspeti. Pokusaćemo ponovo na drugim prolazima da uđemo“, rekao je Stefanović. On je kazao da je nejasno zašto im nije omogućeno da uđu na Kosovo ako se svi zalažu za dijalog.

„Ako se svi zalažemo za dijalog onda treba dozvoliti da se dijalog vodi, a ne da se on sprečava“, kazao je Stefanović. Prištinska RTK javila je večeras da Bogdanoviću i Stefanoviću nije dozvoljeno da uđu na Kosovo iako su pokušali da iskoriste oba prelaza, i Brnjak i Jarinje.

Prema navodima te televizije, razlog za to je „činjenica da ni jedan ni drugi nisu tražili dozvolu za ulazak na Kosovo bez koje ih vojnici KFORa nisu pustili“.

Prvobitno je bilo javljeno da je Bogdanoviću kao građaninu Kosova dozvoljen ulazak ali je na kraju saopšteno da ni njemu nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg