Starosna granica za žene po starom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Međunarodni monetarni fond (MMF) u načelu je prihvatio predlog da se u Srbiji ne povećava starosna granica za odlazak žena u penziju, rečeno je danas agenciji Beta u Vladi Srbije.

Predlog da žene u Srbiji u penziju i dalje idu sa 60 godina dao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i to se sigurno neće menjati do kraja manadata sadašnje vlade, naveo je izvor Bete.

U zvaničnim razgovorima delegacije Srbije sa Misijom MMF-a načelno je dogovoreno da ukupan deficit budžeta Srbije u 2010. godini bude četiri odsto bruto domaćeg proizvoda.

Predstavnici MMF-a su pohvalili mere koje je Ministarstvo ekonomije Srbije preduzelo za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize, kao i predloge zakona o smanjenju državne i lokalne administarcije i "giljotinu" propisa.

U Vladi su naveli da je MMF ocenio da je reforma administracije pravi način za smanjenje javne potrošnje. Razgovori sa MMF nastavljaju se, a fokus je stavljen na fiskalni aspekt kroz smanjenje javne potrošnje, bez povećanja poreza.


Извор[уреди]