Stanovništvo na severu Kosova je zastrašeno

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

6. септембар 2011.
(Beta) - Odlazeći komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u utorak da zvanični Beograd i predsednici opština sa severa, koje su, kako je rekao, nelegalne ali ne i kriminogene, imaju veliki interes da se bore protiv organizovanog kriminala na tom delu Kosova.

„Ne vidim nikakvu političku podršku Srbije tim kriminalnim strukturama. Mislim da je upravo suprotno. Srbija i njeni predstavnici, kako sam pomenuo više puta, imaju veliki interes da se bore protiv organizovanog kriminala“, rekao je Biler na konferenciji za novinare.

Biler, kome jednogodišnji mandat na čelu međunarodnih vojnih snaga na Kosovu ističe u petak, dodao je da ipak treba postaviti pitanje ko zaista vlada severom i ko je odgovoran za kriminal.

Prema njegovim rečima, stanovništvo na severu Kosova je zastrašeno i treba ga prigrliti i objasniti mu da su i oni građani Kosova. „Trebalo bi da im kažemo da prištinske institucije i međunarodne organizacije žele da dopru do njih i uvere se da razumeju da su i oni građani Kosova. Takođe želimo da im objasnimo da su akcije na severu uperene protiv kriminala a ne protiv njih“, rekao je Biler.

Biler je ocenio da uzrok mnogih nestabilnosti na Kosovu leži u nedovoljnoj spremnosti lokalne policije da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom.

Bilera na funkciji menja Nemac Erhard Drevs.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg