Srpski turisti najviše traže Grčku i Španiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу7. март 2010.
BEOGRAD, 7. marta 2010. (Beta) - Grčka će i ove godine biti najtraženija za letovanje srpskih turista, a na drugom mestu je Španija, za koju je nakon ukidanja viza povećano interesovanje, navode u turističkim agencijama.

Prema anketi koju je sprovela Nacionalna asocijacija turističkih agencija (YUTA), oko polovina građana letovanje će provesti u Grčkoj, za Španiju se odlučilo oko 18 odsto građana, dok je na trećem mestu Turska.

Predstavnik turističke agencije Argus turs Aleksandar Vučković izjavio je agenciji Beta da se uprkos ukidanju viza ove godine ne očekuje veliko povećanje putovanja, a razlog je loša ekonomska situacija u zemlji.

Kako navodi Vuckcović, Grčka je i dalje "broj jedan", očekuje se i veće interesovanje nego prošle godine, uglavnom zbog povoljnih cena, jer na primer 10 dana letovanja na Halkidikiju sa autobuskim prevozom u junu košta oko 59 evra. On je naveo da ima interesovanja srpskih turista i za letovanje u Hrvatskoj i Sloveniji, ali se to uglavnom svodi na individualna putovanja.


Извор[уреди]