Srpski tenis ide u pravom smeru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Promoter Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu, Rus Marat Safin rekao je u petak da je taj turnir odlično organizovan i da u budućnosti želi da unapredi saradnju sa porodicom Đoković.

Safin je u četvrtak doputovao u Beograd, a u petak je zajedno sa direktorom turnira Goranom Đokovićem održao konferenciju za medije. "Mislim da možemo da uradimo mnogo. Da uradimo nešto zajedno za srpski i ruski tenis. Želimo da u budućnosti ovaj sport bude uspešan u obe zemlje. Za sada sve ide u pravom smeru i mi želimo dugotrajnu saradnju sa kompanijom Femili sport", rekao je Safin koji je prošle godine završio igračku karijeru.

Safin je u novembru prošle godine završio igračku karijeru, tokom koje je osvojio dva gren slem turnira. Nakon povlačenja odlučio je da počne karijeru u Olimpijskom komitetu Rusije. "Sada sam pomoćnik u komitetu, a pokušavam da dobijem poziciju potpredsednika. Takođe sam i potpredsednik ruske teniske federacije. Drugačije je otkad ne igram. Podjednako je teško kao kada igraš tenis, samo što ne moram da se znojim već da razmisljam", rekao je Safin uz osmeh.


Извор[уреди]