Srpski pregovarači vraćaju se na Kosovo

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

31. јул 2011.
(Beta) - Šef tima vlade Srbije za pregovore za Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović vratiće se danas na Kosovo gde bi trebalo da nastave pregovore sa komandantom KFORa Erhardom Bilerom.

Za sada nije izvesno kada će ti razgovori o rešavanju krize na severu Kosova početi. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pre nego se u petak uveče vratio u Beograd kako bi prisustvovao sednici Skupštine Srbije o Kosovu je rekao da je postizanje dogovora blizu. U nedelju, zbog zatvaranja administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, u Lešak, Leposavić i Kosovsku Mitrovicu nisu stigli hleb i mleko iz Raške.

„Imlekovih“ proizvoda već treći dan nema na severu Kosova, troše se poslednje zalihe mesa, mesnih prerađevina i konditorskih proizvoda. Građani kupuju preostale količine brašna i kvasca, smanjene su zalihe flaširane vode, ponuda voća i povrća na pijacama je smanjena. Na benziskim pumpama na severu Kosova su redovi za gorivo, tamo stižu najuporniji i oni sa manjim vozilima, a kasni i dnevna štampa.

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici ukazuju na zabrinutost zbog nedovoljno lekova i svega što je neohodno za lečenje Srba i ostalih nealbanaca sa Kosova.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg