Srpski filmovi na festivalu u Puli

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. јул 2011.
BEOGRAD, 7. jula 2011. (Beta) - Festival igranog filma u Puli biće održan od 9. do 23. jula, a na njemu će ove godine biti prikazano i nekoliko filmova autora iz Srbije.

U međunarodnoj takmičarskoj selekciji festivala, u programu "Europolis", pulska publika će biti u prilici da pogleda filmove "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića i "Šišanje" Stevana Filipovića, koji će se za Zlatnu arenu nadmetati s još 20 filmova.

U međunarodnoj konkurenciji za nagrade 58. pulskog festivala biće i filmovi "Trofejna žena" francuskog reditelja Fransoe Ozona, "Troje" Toma Tikvera iz Nemačke, novo ostvarenje danskog reditelja Larsa fon Trira "Melanholija", "Majke" Milčeta Mančevskog iz Makedonije, "Cirkus Fantastikus" Janeza Burgera iz Slovenije i drugi.

U programskoj celini posvećenoj filmovima u kojima su hrvatski producenti učestvovali kao manjinski partneri biće prikazana tri filma čiji su autori iz Srbije - "Neprijatelj" Dejana Zečevića, "Kako su me ukrali Nemci" Miše Radivojevića i "Beli lavovi" Lazara Ristovskog.

Nagrađivani dokumentarac Mile Turaljić "Sinema komunisto" biće prikazan u novom festivalskom programu "Puladok. Filmski projekti reditelja Srđana Dragojevića "Parada" i Srdana Golubovića "Krugovi" biće predstavljeni u pratećem programu "Filmovi u nastanku".


Извор[уреди]