Srpske kompanije na najvećem svetskom sajmu hrane u Parizu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. октобар 2010.
BEOGRAD, 16. oktobra 2010. (Beta) - Na nacionalnom štandu Srbije na najvećem svetskom sajmu hrane SIAL, koji u nedelju počinje u Parizu, učestvovaće 12 srpskih prehrambenih kompanija u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

"Na prethodnom nastupu na SIAL ostvareno je 1.500 kontakata i realizovan izvoz u vrednosti od devet miliona evra", izjavila je agenciji Beta načelnica Sektora za promociju izvoza SIEPA Tatjana Radovanov, ističući da ove godine SIEPA očekuje još bolje rezultate.

Na nacionalnom štandu Srbije na sajmu SIAL biće predstavljeno 12 prehrambenih kompanija, sa proizvodima kao što su začini, različite sorte meda, ajvar, džem, smrznuto voće i povrće, alkoholna i bezalkoholna pića, kao i konditorski proizvodi. Neke kompanije iz Srbije predstaviće se na sajmu hrane u Parizu i samostalno.

Prema rečima Tatjane Radovanov, SIEPA po četvrti put organizuje nastup srpskih kompanija na sajmu hrane u Parizu. Ona je navela i da su srpske kompanije, ukupno u protekle četiri godine, zahvaljujući nastupima na sajmu SIAL, ostvarile izvozne poslove u vrednosti od oko 30 miliona evra.

SIAL u Parizu je najveći sajam hrane u svetu koji se održava jednom u dve godine i svaki put ga poseti više od 150.000 ljudi iz preko 180 zemalja.


Извор[уреди]