Srpska banka odgovorila na pitanja SNS

Извор: Викиновости


18. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Srpska banka u sredu je, povodom pitanja Srpske napredne stranke o sastanku direktora te banke Ivana Maričića sa guvernerom Dejanom Šoškićem i ministrom Dušanom Petrovićem, saopštila da je više puta inicirala sastanke guvernera sa kompanijama koji su klijenti te banke.

„Na molbu rukovodstva Srpske banke guverner je zakazao sastanak sa ministrom Petrovićem i predstavnicima kompanija čija je osnovna delatnost agrobiznis, radi pojašnjenja najnovijih mera Narodne banke Srbije“, piše u saopštenju Srpske banke dostavljenom agenciji Beta.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ranije danas je na konferenciji za novinare o prodaji akcija „Politike“ pitao i šta je Dušan Petrović radio na sastanku sa guvernerom NBS Dejanom Šoskićem i viceguvernerima Mirom Erić i Bojanom Markovićem.

Srpska banka je saopstila da je takođe veoma važna tema na tom sastanku bila i analiza cena hrane kao ključne komponente koja definiše stopu inflacije, kao i moguće mere finansijskog sektora i monetarne vlasti na području snižavanja troškova finansiranja.

Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare pitao i kako je na taj sastanak doveden vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević, direktor Srpske banke i Goran Perčević i na koji način su tražili da Srpska banka emituje obveznice vezane za evro, da te obveznice otkupi NBS a da onda taj novac uloži u Farmakom i Interkomerc.

Izvor[уреди]