Srbiji potrebna nova politika

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. мај 2011.
BEOGRAD, 22. maja 2011. (Beta) - Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije Rasim Ljajić izjavio je u nedelju u Novom Sadu da u Srbiji u fokusu politike treba da budu pitanja od kojih ljudi žive.

"Ne smemo biti treća liga u Evropi. Pitanje Haga i Kosova će se rešavati, ali to ne zavisi samo od nas i to treba izbeći kao dominantne političke teme", rekao je Ljajić na izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora SDP-a za Vojvodinu.

On je kazao da građani Srbije više nemaju koristi od velikih obećanja, a kao najvažnije probleme u Srbiji naveo je siromaštvo, korupciju, nezaposlenost, nefunkcionalnost i neodgovornost.

"Stanje u zemlji je preteško i kriza je poprimila neshvaćene razmere. To svako vidi i za to više ne treba tražiti krivca, jer narod to više i ne interesuje. Da bi im bilo bolje, treba otvoreno reći šta su glavni problemi", kazao je Ljajić.

Dodao je da Srbija treba da dobije jeftin državni aparat, sa stabilnim institucijama i sredjenijm javnim finansijama, a da je neophodna i veća štednja u državnoj upravi.


Извор[уреди]