Srbija u četvrtom šeširu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. децембар 2009.
Kejptaun-  (Beta-AFP) Fudbalska reprezentacija Srbije biće u četvrtom "šeširu" na žrebu za Svetsko prvenstvo koji će se održati u petak u Kejptaunu.

Svetska fudbalska federacija objavila je u sredu spisak svih "sešira", a u prvom, gde se nalaze nosioci su Brazil, Španija, Italija, Nemačka, Argentina, Engleska, Holandija i domaćin SP Južna Afrika. Pored Srbije u četvrtom "šeširu" nalaze se preostale evropske selekcije Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švajcarska.

U drugom "šeširu" su Australija, Japan, Južna Koreja, Severna Koreja, Honduras, Meksiko, SAD i Novi Zelan. Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana, Nigerija, Čile, Paragvaj i Urugvaj su u trećem "šeširu".

Prema pravilima žreba, Južna Afrika će kao domaćin automatski biti svrstana u Grupu A. Ostali nosioci biće svrstani od Grupe B do Grupe H. Osim evropskih ekipa, neće biti moguće da se u istoj grupi nađu dve reprezentacije sa istog kontineta. Na Svetskom prvenstvu igraće 32 reprezentacije podeljene u osam grupa po četiri ekipe.


Извор[уреди]