Srbija spremna za unapređenje saradnje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić istakao je u četvrtak tokom razgovora sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim da je u svim oblastima, navodi se u saopštenju iz Tadićeve preš službe.

„Predsednik Tadić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje državnih organa Srbije sa Nacionalnim savetom makedonske nacionalne manjine,“ podvlači se u saopštenju.

Predsednik Tadić je istakao da očekuje da se omogući puno ostvarivanje prava na upotrebu srpskog jezika u Makedoniji, poštovanje prava na informisanje na maternjem jeziku Srba, kao i veće angažovanje makedonskih vlasti na obezbedjivanju uslova da se srpski spomenici u Makedoniji čuvaju, štite i obnove, dodaje se u saopštenju.

Ivanov je doputovao u Srbiju da bi učestvovao u petak na devetom Unesko regionalnom samitu šefova država Jugoistočne Evrope pod nazivom „Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi“, koji se održava na arheološkom lokalitetu Viminacijum kod Kostolca.

Tadić je takođe odvojeno razgovarao u zgradi Predsedništva sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i Crne Gore Filipom Vujanovićem koji će takođe učestvovati na samitu.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg