Srbija spremna za dijalog

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. септембар 2010.
NJUJORK, 25. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je u subotu spremnost na dijalog koji će dovesti do "prihvatljivog rešenja" za problem Kosova i istakao da će Beograd i Priština prvi put razgovarati posle mnogo godina.

"Uskoro će dve strane razgovarati prvi put posle mnogo godina. Moramo biti strpljivi i moramo da iznadjemo one teme koje će omogućiti da poverenje bude izgrađeno na obe strane", rekao je Tadić na debati 65. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

"Želim da istaknem da je od suštinske važnosti da, tokom procesa dijaloga, članice UN koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ostanu na tom kursu nepriznavanja", rekao je Tadić.

Govoreći o rezoluciji o Kosovu, koju je podnela Srbija uz podršku Evropske unije i koju je Generalna skupština usvojila aklamacijom, Tadić je istakao da Srbija pozdravlja rezoluciju i naveo spremnost Srbije da se uključi "u proces koji će, nadajmo se, dovesti do obostrano prihvatljivog kompromisnog rešenja kosovskog problema".


Извор[уреди]