Srbija samo tamo gde se poštuje Rezolucija 1244 UN

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу14. март 2010.
NOVI SAD, 14. marta 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedelju u Novom Sadu da će Srbija učestvovati na svim regionalnim forumima na kojima se prisustvo Kosova tretira po principima definisanim Rezolucijom 1244 UN, što važi i za forum zemalja regiona u Kranju.

"Ne može nijedan regionalni forum predstavljati implicitno priznanje nezavisnosti Kosova, jer Srbija niti na implicitan, niti na eksplicitan način neće priznati nezavisnost Kosova bilo svojim odlukama, bilo svojim učešćem na regionalnim forumima i susretima", rekao je Tadić novinarima nakon susreta sa predsednikom Mađarske Laslom Šojomom.

Srbija želi učešće predstavnika Albanaca i svih kosovskih institucija na regionalnim forumima i nema stratešku težnju da blokira saradnju i komunikaciju, već želi da se obezbedi regionalno učešće Kosova na način koji ne dovodi u pitanje integritet države Srbije.

Predsednik Srbije je dodao da će, ukoliko na Brdu kod Kranja budu poštovani ovi principi, Srbija učestvovati na regionalnom forumu, o čemu je bilo reči i prilikom nedavnog susreta sa hrvatskim i slovenačkim sagovornicima.


Извор[уреди]