Srbija posvećena saradnji sa Republikom Srpskom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. март 2011.
BANJALUKA, 18. marta 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak u Banjaluci da je Srbija posvećena realizaciji Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima sa Republikom Srpskom (RS), ali i regionalnoj saradnji.

"Zajednička sednica dve vlade je neka vrsta prikaza odličnih političkih odnosa, ali i želje Srbije da ima dobru regionalnu saradnju", kazao je Cvetković na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice vlada Srbije i RS.

Navodeći da odnosi Srbije i RS nikada nisu bili bolji, Cvetković je kazao da su predstavnici dve vlade u petak potpisali nekoliko sporazuma i protokola čija je realizacija velika obaveza za dve vlade.

Premijer RS Aleksandar DŽombić je rekao da prva zajednička sednica vlada RS i Srbije ima "istorijski značaj", ističući da međusobna saradnja nikada nije bila na višem nivou. "Već sada imamo rezultate i odličnu saradnju između RS i Srbije, koju ćemo nastaviti i u narednom periodu", kazao je DŽombić.

Vlade RS i Srbije potpisale su ugovor o kreditiranju nabavke 200 teretnih vagona za Železnice RS iz Srbije, čija je vrednost 14,5 miliona evra. Vlada Srbije dala je kredit na period od 18 godina, sa grejs periodom od tri godine i kamatnom stopom od jedan odsto.


Извор[уреди]