Srbija nikad neće priznati Kosovo - prazna formulacija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da je parola da Srbija nikada neće priznati Kosovo prazna formulacija koja nikoga ne obavezuje.

"Mislim, nećemo da priznamo, ali ćemo priznati sve ostalo", rekao je Dačić novinarima kod Osnovne škole "Dragan Lukić" u beogradskom naselju Bežanijska kosa.

Dačić je rekao da je Evropa neiskrena kada tvrdi da neće terati Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, a da se političari u Srbiji "malo prave naivni" i upitao ih da li misle "da je narod lud".

"Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić juče kaže da EU neće uslovljavati Srbiju priznavanjem nezavisnost Kosova zarad dobijanja statusa kandidata. Naravno da neće, ali će tražiti da ukinemo naše institucije na severu Kosova, da priznamo carinske prelaze kao granične i tako dalje. Šta je to - nije šija nego vrat", rekao je Dačić.

On je pozvao političare da građanima ne pričaju bajke nego istinu.

Dačić je demantovao da je on pokrenuo inicijativu za podizanje spomenika Slobodanu Milošević u Prokuplju, rekavši da iza toga stoji grupa koju vodi Aleksandar Vulin.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg