Srbija neefikasna u borbi protiv ekstremističkih grupa

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Ambasador Francuske u Beogradu Žan-Fransoa Teral iznenađen je činjenicom da Srbija još uvek nije pronašla način borbe protiv ekstremističkih grupa.

"Donekle sam šokiran izvesnom popustiljivošću pred ovom pojavom, naročito izjavama koje opovrgavaju neophodnost raspuštanja tih grupa, što na kraju dovodi do toga da one potpuno slobodno deluju", rekao je Teral u intervjuu za današnji Blic.

On je, govoreći o napadu na trojicu navijača Tuluza u centru Beograda, prilikom koga je Francuz Bris Taton zadobio povrede opasne po život, izjavio da je važno da svi krivci budu brzo privedeni pravdi i da dobiju kazne koje zaslužuju, "to jest, veoma stroge kazne".

Teral je dodao da je bio "šokiran neizazvanim nasiljem" nad francuskim navijačima i da je još gore što je taj "napad bio izveden s predumisljajem, planirano". Kako je francuski ambasador ocenio, slično nasilje, kao i nesposobnost države da garantuje bezbednost učesnicima "Povorke ponosa" zbog čega je ona otkazana, šteti ugledu Srbije u svetu.


Извор[уреди]