Srbija neće insistirati na izručenju Purde

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. фебруар 2011.
ZAGREB, 10. februara 2011. (Beta) - Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je za agenciju Beta, pozivajući se na razgovor s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, da Srbija neće insistirati na predmetu Tihomira Purde ako je jedini dokaz njegovo iznudjeno priznanje.

"U neoficijelnom razgovoru predsednik Tadić me je pitao o političkoj situaciji u Hrvatskoj zbog slučaju Purda, na šta sam mu potvrdio da je ona radikalizovana brojnim protestima i peticijama. On mi je rekao da Srbija neće insistirati na tom predmetu ako nema drugih dokaza osim onih koji su iznudjeni ili dobijeni dok je Purda bio u zatvorima", rekao je Stanimirović agenciji Beta.

On je naveo da se Tadić "čudio zašto se hrvatska ministarstva pravosuđa i policije nisu pozabavila slučajem Purda još 2007. kada se njegovo ime našlo na Interpolovoj poternici", jer u tom slučaju ne bi došlo do ovakve situacije.

Predsednik SDSS-a u utorak je razgovarao s predsednikom Srbije koji je u Beogradu okupio predstavnike srpske manjine iz država u regionu.


Извор[уреди]