Srbija napredovala u protekloj deceniji

Извор: Викиновости


16. мај 2011.
BEOGRAD, 16. maja 2011. (Beta) - Generalni sekretar OEBS-a Mark Peren de Brišambo rekao je u ponedeljak u Beogradu da je ponosan onim što je postignuto u Srbiji u proteklih deset godina i da će OEBS nastaviti da pruža podršku i pomoć Srbiji u ostvarivanju zajedničkih reformskih ciljeva.

De Brišambo je rekao na konferenciji povodom desetogodišnjice rada Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji da je u proteklih deset godina u Srbiji mnogo toga postignuto ali da ostaje još dosta toga da se uradi.

Generalni sekretar je naglasio da je ostvaren konkretan napredak u ostvarivanju obaveza koje proističu iz članstva u OEBS-u i dodao da je misija OEBS-a u Srbiji obustavila neke aktivnosti prenevši odgovornost na ovdašnje vlasti.

On je pozdravio korake koje je Srbija preduzela u ostvarivanju pomirenja u regionu. De Brišambo je istakao da Misija OEBS-a u Srbiji i dalje sarađuje sa svim segmentima društva uključujući vlasti, nevladine organizacije, nezavisna tela, naučne krugove, medije i manjine kao i mlade.


Извор[уреди]