Srbija interesantna japanskim privrednicima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. децембар 2009.
Kruševac-  (Beta) Srbija je interesantna zemlja za ulaganja japanskih privrednika, izjavio je u četvrtak koordinator programa Japanske agencije za međunarodnu saradnju za pomoć malom i srednjem biznisu u Srbiji Kobajaši Hideo.

Hideo je prilikom posete Biznis inkubatoru u Kruševcu rekao da je prednost Srbije što je i u doba socijalizma imala razvijen privatni sektor i da je posle negativnih uticaja koje su joj donele sankcije, sačuvala značajne resurse.

"Naš posao je da, u dogovoru sa srpskom vladom, sagledamo kako se najbolje može iskoristiti taj potencijal", precizirao je on. Japanska vlada, zajedno sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji, sprovodi projekat "Institucionalizacija mentoringa kao usluge u sistemu podrške malim i srednjim preduzećima".

Projekat je počeo u avgustu 2008. i trajaće do polovine 2011. godine, njime je obuhvaćeno pet regionalnih centara za razvoj malih i srednjih preduzeća, među kojima i kruševački, a ekspertski tim Japanske agencije procenjuje kakvi su pomaci učinjeni na tom planu.


Извор[уреди]