Srbija bi mogla da plati visoku cenu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. август 2010.
BEOGRAD, 18. avgusta 2010. (Beta) - Srbija bi mogla da plati visoku cenu ako do Generalne skupštine UN ne preduzme korake koji bi bar delimično zadovoljili EU u pogledu teksta rezolucije o Kosovu, izjavio je u sredu član Foruma za međunarodne odnose Jovan Ilić.

"To znači da zajedno sednemo i pogledamo rezoluciju i vidimo koliko može da se izmeni u pravcu njihovih očekivanja", rekao je Ilić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Ilić je dodao da iz Brisela stižu veoma ozbiljna upozorenja da će u slučaju da ovakva rezolucija Srbije prođe u UN, to ne samo usporiti nego i odložiti razmatranje srpske kandidature za članstvo u EU.

Ilić kaže da je diplomatska aktivnost Srbije poslednjih sedmica dala rezultate što se, kako kaže, najbolje vidi po tome da nije bilo novih priznanja Kosova posle odluke Međunarodnog suda pravde. "Moj zaključak je da su vlasti u Prištini sada malo zabrinute, da stvari ne idu sada onako kako su oni najavljivali. Čak ni reducirana očekivanja o broju priznavanja nisu se ostvarila, tako da oni žele da promene taktiku i inteziviraju svoje aktivnosti, jer stvari ne idu onako kako su očekivali", rekao je Iić.


Извор[уреди]