Пређи на садржај

Srbi proveli devetu noć na barikadama

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

3. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Na svim važnim putnim pravcima na severu Kosova ka centralnoj Srbiji Srbi su u noći između utorka i srede nastavili da organizuju barikade, a deveta noć protesta protekla je mirno i bez incidenata.

Čelnici opština sa severa Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga do kasno u noć razgovarali su o stategiji za dalje delovanje, u nastojanju da kosovske vlasti obustave carinsku kontrolu administrativnih prelaza.

U mestu Rudare na putu od Zvečana ka južnoj Mitrovici Srbi su u utorak uveče postavili krst od sedam metara koji će osveštati episkop Teodosije. Tokom postavljanja krsta Rudare je u više navrata nadletao helikopter KFORa.

U bolnicu u Kosovskoj Mitrovici je dopremljena redovna isporuka kiseonika. Kosovskomitrovačkom okrugu pekari za sada obezbeđuju dovoljne količine hleba, ali se strahuje da zalihe brašna neće biti dovoljne ukoliko blokada bude nastavljena.

Šef tima Beograda za razgovore sa Prištinom Borko Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiji Goran Bogdanović treba u sredu da nastave razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Извор[уреди]