Srbi ne odustaju od blokada

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

30. јул 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Srbi sa severa neće odustati od blokade puteva i neće dozvoliti Kforu da se kreće ka prelazima Jarinje i Brnjak, izjavio je u subotu načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Nedeljković je u izjavi za agenciju Beta rekao da će žitelji severnog Kosova nastaviti mirne proteste koliko god to bude trebalo.

„Bez obzira na pretnje Kfora da će upotrebiti silu i probiti barikade, protestovaćemo do ispunjenja naših legalnih i legitimnih zahteva da se na prelaze Brnjak i Jarinje vrati stanje koje je bilo pre odluke Prištine da specijalne jedinice ROSU preuzmu ta dva punkta“, kazao je načelnik okruga.

„Nećemo dozvoliti da ni jedan deo Kforovih jedinica prođe kroz barikade. Obzirom da imaju helikoptere kojim prevoze Albance - cairnike i policiju , helikopterima mogu i da dostavljaju hranu svojim vojnicima“, kazao je Nedeljković.

Prema Nedeljkovićevim rečima u Zvečanu će biti u 10.30 održan sastanak štaba nakon čega će predsednici četiri opštine sa severa, direktori javnih zdravstvenih centara, vodovoda i ostalih javnih komunalinih preduzeća krenuti na barikade.

Извор[уреди]