Srbi iz Kosovskog pomoravlja još bez tablica

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

12. jul 2012.
Kosovska Kamenica-  (Beta) Niko od Srba iz Kosovskog pomoravlja koji su u dodatnom roku sredinom juna podneli zahtev za preregistraciju vozila na kosovske tablice, do danas nije dobio nove registracije, te im je i dalje ograničena sloboda kretanja.

Procenjuje se da je više hiljada Srba zatražilo da preregistruje vozila sa tablica koje izdaje MUP Srbije na registracije kosovske policije. Vlada Kosova donela je ranije uredbu po kojoj može da oduzima tablice i vozila sa tablicama MUP Srbije sa oznakama gradova na Kosovu.

Jedan od onih koji su iskoristili dodatni rok kosovskih vlasti za preregistraciju, Predrag Đorđević iz Kosovske Kamenice, izjavio je za agenciju Beta da su Srbi iz Kosovske policije obavešteni da su još u toku provere podnetih zahteva za preregistraciju u MUP-u Srbije, koji se vrši preko Euleksa.

„Kosovska policija je u međuvremenu donela odluku da se ne kažnjavaju vozači koji voze bez tablica, uz potvrdu da su predali dokumentaciju za preregistraciju na kosovske KS (takozvane UNMIK)tablice, a kazne su poništene i za desetak srpskih vozača koji su zbog vožnje bez tablica bili kažnjeni“, kazao je Đorđević.

On je naveo da je sloboda kretanja vozilima bez registarskih tablica za Srbe ograničena samo na Kosovsko pomoravlje, a da se samo u izuzetnim i hitnim slučajevima neko odlučuje da se bez tablica uputi ka centralnom Kosovu, Prištini ili Gračanici.

„Bez tablica se naravno ne može ni preko administrativne linije sa Srbijom, pa je kretanje vozilima bez tablica ograničeno uglavnom na opštine Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina. Problem je i u tome što zahtev za preregistraciju nisu mogli da predaju oni koji imaju nove GL registracije, od 15. novembra 2011“, rekao je Đorđević.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg