Пређи на садржај

Srbi i dalje na barikadama

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

6. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Srbi na severu Kosova su i noć između petka i subote proveli pored barikada uRudaru, Zupcu i Leposaviću, pošto u petak uveče nisu prihvatilli da uklone barikade na putnim pravcima koji vode ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Tokom noći nisu zabeleženi incidenti, ali je porasla neizvesnost šta će doneti naredni dani pošto Srbi sa Kosova nisu zadovoljni odredbama dogovora koji su predstavnici Vlade Srbije juče postigli sa KFORom.

Posle današnje zajedničke sednice skupština četiri opštine sa severa pokrajine, koja će u podne početi u Zvečanu, znaće se da li žitelji severa Kosova prihvatiti pomenuti dogovor.

Pripadnici KFORa već tri dana koriste alternativne putne pravce da do svojih baza na severu dopremaju hranu, vodu i gorivo, prolaze jednom kolovoznom trakom na barikadama, osim u Rudaru gde fizički nije moguće ukloniti sve što je stavljeno na kolovozu.

Dogovorom je predviđeno da se sve barikade uklone i omogući slobadan prolaz na čitavoj teritoriji severa Kosova a da li će to biti urađeno znaće se posle zajedničke sednice opštinskih skupština.

Извор[уреди]