Srbi će imati 13 poslanika u Skupštini Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. јануар 2011.
PRIŠTINA, 31. januara 2011. (Beta) - Kosovski Srbi imaće 13 poslanika u Skupštini Kosova, a deset od tih mandata garantovani su Ustavom Kosova za srpsku nacionalnu zajednicu.

Centralna izborna komisija Kosova saopštila je u nedelju konačne rezultate izbora za 120 poslanika kosovskog parlamenta. Izbori su održani 12. decembra, ali su zbog brojnih nepravilnosti nekoliko puta ponavljani.

Od devet političkih subjekata kosovskih Srba koji su učestvovali na izborima, poslanička mesta su obezbedili Samostalna liberalna stranka (SLS) osam, Jedinstvena srpska lista (JSL) četiri i Socijal-demokratska stranka Kosova i Metohije jedno poslaničko mesto.

Za poslanike iz SLS-a izabrani su Slobodan Petrović, Nenad Rašić, Saša Rašić, Petar Miletić, Goran Marinković, Jelena Bontić, Jasmina Živković i Biserka Kostić.

Sa Jedinstvene srpske liste poslanici Skupštine Kosova su Rada Trajković, Vesna Mikić, Vlastimir Savić i Sreten Ivanović, dok je jedini poslanik SDSKiM Saša Đokić.

Prema ranijim izjavama, predstavnici SLS-a su spremni sa uđu u koaliciju s Demokratskom partijom Hašima Tačija, dok je nosilac poslaničke liste JSL-a Rada Trajković bila protiv te koalicije.


Извор[уреди]