Spilberg snima film po romanu Majkla Krajtona

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. август 2009.
Los Anđeles-  (Beta) Američki režiser Stiven Spilberg snimiće film po posthumno objavljenom romanu Majkla Krajtona "Pirate Latitudes", objavljuje Ju-Es-Es tudej.

Krajtonov roman je avanturistička priča sa radnjom koja se dešava 1665. godina na Jamajci. Scenario će adaptirati Dejvid Kep, koji je scenarista filmova "Park iz doba Jure" i "Izgubljeni svet", koje je Spilberg takođe snimio po Krajtonovim romanima. Spilberg će biti producent filma, a trenutno razmatra i mogućnost da ga režira.

Roman, koji će biti objavljen 24. novembra, priča je o "smelom planu o upadu u Port Rojal, jedan od najbogatijih i najozloglašenijih gradova, i pljački španske galije pune blaga", navodi studio Drimvorks. Datum početka snimanja biće saopšten po okončanju rada na scenariju. Kada je Krajton u novembru prošle godine umro od raka, Spilberg je podsetio da su njih dvojica bili prijatelji od ranih 1970-ih godina, kada su bili novajlije u Holivudu i počinjali karijere. Pored "Parka iz doba Jure", Spilberg i Krajton zajedno su radili na seriji "ER" i filmu "Tvister".


Извор[уреди]