Specijalci bili na vežbama, a ne da hapse

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

24. август 2011.
(Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je da su pripadnici specijalnih jedinica Policije Kosova u sredu imali vežbe i da na severu nisu bili da hapse.

Biler je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor rekao da su spekulacije napisi u pojedinim srpskim medijima da su policajci na sever Kosova otišli da hapse, jer su pripadnici specijalne policije na severu bili na vežbi koju su izveli i u južnom delu Kosova. Pripadnici Specijalnih jedinica nisu imali nameru da pređu četiri sela nastanjena Srbima na severnom delu Kosova, kazao je on.

Biler je dodao da je Kfor spreman da pomogne Policiji Kosova i Euleksu da uhapsi odgovorne za ubistvo pripadnika specijalnih snaga Envera Zumberija i one koji su zapalili objekte na prelazu Jarinje, krajem jula. On je istakao da je Kfor zajedno sa Euleksom i Policijom Kosova identifikovao one koji su zapalili prelaz Jarinje i obećao da će se oni vrlo brzo naći pred licem pravde.

Biler je naveo da će Kfor ostati na severu zemlje i posle 15. septembra zbog procesa dijaloga i zatražio je od svih da vode računa i da doprinesu očuvanju mirne situacije na severu, istakavši da je situacija napeta i može da dodje do eskalacije u svakom trenutku.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg