Пређи на садржај

Snimanje razgovora je zloupotreba pravosuđa

Извор: Викиновости

23. април 2010.
BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Vrhovni kasacioni sud u petak je najoštrije osudio neovlašćeno snimanje razgovora predsednice tog suda i Visokog saveta sudstva Nate Mesarović ocenjujući da takvi postupci predstavljaju pokušaj zloupotrebe pravosuđa u političke svrhe.

Vrhovni sud naveo je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta da osuđuje svaku javnu upotrebu snimka razgovora između Nate Mesarović i bivšeg vršioca dužnosti generalnog sekretara predsednika Srbije Vladimira Cvijana, koji je od skora član Srpske napredne stranke.

Ta stranka je na nedavnoj konferenciji za novinare pustila deo trosatnog razgovora predsednice VSS i Cvijana obavljenog 10. marta, na poziv, kako su naveli u SNS-u, Nate Mesarović. Vrhovni sud ističe da se do tog snimka došlo suprotno Ustavu i zakonu.

Povodom reakcija na odluku Prvog osnovnog suda u Beogradu o odbacivanju optužnice protiv šestorice navijača Partizana za pretnje novinarki B 92 Brankici Stanković, Vrhovni sud ukazuje da je nedozvoljena svaka javna, unapred izrečena ocena nepravosnažne sudske odluke, kao i zahtev za preispitivanje rada sudije zbog izraženog mišljenja prilikom donošenja odluke. "Posebno zabrinjava to što to čine predstavnici izvršne vlasti", navodi se u saopštenju.


Извор[уреди]