Пређи на садржај

Smenjena gradska vlast u Novom Sadu

Извор: Викиновости


13. septembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Nova vladajuća koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) smenila je u četvrtak ujutru celokupnu gradsku vlast predvođenu Demokratskom strankom (DS) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Nakon što je sa funkcije gradonačelnika smenjen Igor Pavličić, na tu funkciju imenovan je šef novosadskog odbora SNS-a Miloš Vučević, a za njegovog zamenika Borko Ilić iz Demokratske stranke Srbije.

Vučević je nakon imenovanja rekao da „nije vreme za gradonačelnika koji nije nadležan, nego za gradonačelnika koji rešava probleme“.

On je novi sastav Gradskog veća nazvao „spojem mladosti i iskustva“.

Aleksandra Jerkov iz LSV smenjena je sa mesta predsednice Skupštine grada, a na to mesto postavljen je Siniša Sević iz Socijalističke partije Srbije.

Smenjeno je i celokupno Gradsko veće, koje sada čine Dejan Mandić iz SNS zadužen za budžet i finansije, Nemanja Vukčević iz SPS za saobraćaj, za sport i omladinu Predrag Svilar iz DSS-a, za socijalnu zaštitu i brigu o deci Bela Kurina iz Romske demokratske stranke (RDS), za komunalne delatnosti Nikola Ćirović iz iste partije.

Novi član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine je Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove (SPO), za zdravstvo Petar Novaković (SNS), za obrazovanje Radomir Dabetić (SPS), za upravu i propise Milan Đurić (SNS).

Goran Sečujski i Milanka Brkić, koji su na izborima nastupali na izbornoj listi Dveri pa potom isključeni iz stranke, imenovani su za članove Gradskog veća za privredu, odnosno za kulturu.

Izvor[уреди]