Slučajevi Jurišić i Ganić štete odnosima Srbije i BiH

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
MOSTAR, 13. aprila 2010. (Beta) - Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić izjavio je u utorak u Mostaru da slučajevi kao što su Jurišić i Ganić opterećuju odnose BiH i Srbije.

Na otvaranju Međunarodnog privrednog sajma u Mostaru, Silajdžić je u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića istakao da u Beogradu u zatvoru "nevin leži Ilija Jurišić". "Nedavno je u Londonu, na osnovu poternice iz Srbije uhapšen i bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić i to samo par dana nakon što je BIH potpisala sporazum sa Srbijom", rekao je Silajdžić.

On je dodao da to ne doprinosi regionalnoj saradnji i da će samo "odmoći" odnosima BiH i Srbije. "Ako nas više ne mogu etnički čistiti, onda nas hapse, kao Ganića u Londonu", rekao je Silajdžić obraćajući se prisutnima na sajmu privrede u Mostaru.

Prema Silajdžićevim rečima, ne smeju se "problemi gurati pod tepih" i o njima treba razgovarati kada se za to ukaže prilika. On je ocenio da su odnosi BiH i Srbije prolazili kroz različite faze, da su potpisivani i međusobni sporazumi, ali da hapšenja poput Ganića ili Jurišića ponovo narušavaju odnose dve zemlje.


Извор[уреди]