Slovačka ne može da oduzme državljanstvo Stoiljkoviću

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. април 2011.
BRATISLAVA, 16. aprila 2011. (Beta) - Slovačka ne može da oduzme svoje državljanstvo Bobanu Stojiljkoviću, osumnjičenom da je deo narko klana Darka Šarića iako Ministarstvo ima informacije da ga je dobio na prevaru, jer su u vreme kada ga je dobio 2004. godine važili znatno liberalniji propisi.

"Nikome ne može da bude oduzeto slovačko državljanstvo ako ga je stekao u skladu sa propisima koji su važili u trenutku dodeljivanja", odgovorio je slovački MUP na pitanje slovačkih medija kako to da se već drugi narko-mafijaš krije zahvaljujući slovačkom pasošu.

Slovački pasoš imao je i Darko Šarić osumnjičen za šverc 2.174 kilograma kokaina čiji deo je zaplenila policija u Urugvaju.

Stojiljković je zajedno sa prijateljicom Aleksandrom Mišić uhapšen u četvrtak na graničnom prelazu iz Srbije ka Makedoniji a treći osumnjičeni za šverc 900 kilograma iz te Šarićeve urugvajske pošiljke Marko Dabović uhapšen je u Beogradu.

"Stojiljković je ispunio sve formalnosti potrebne za dodelu državljanstva. Tek kasnije na osnovu anonimne prijave saznalo se da nikada nije boravio u Slovačkoj. Verovatno je da se radi o ratnom zločincu a preporuka policije za strance bila je falsifikovana", kazala je portparol slovačkog MUP-a Natalija Hatalova, piše danas slovački list Pravda.

Hatalova je kazala da je Stojiljković u zahtevu da mu se dodeli državljanstvo naveo jednu adresu u Bratislavi a kasnije se na njoj prijavio i sam Šarić.


Извор[уреди]