Sloboda i demokratija - tekovine 5. oktobra

Извор: Викиновости


5. октобар 2010.
BEOGRAD, 5. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u utorak da mnogi ciljevi i očekivanja građana 5. oktobra nisu ostvareni, ali dva nesumnjivo jesu - da se u Srbiji uspostavi demokratski poredak i da se živi slobodno.

Koštunica, koji je kao kandidat DOS-a na izborima za predsednika Jugoslavije 2000. godine pobedio Slobodana Milosevića, ocenio je da su narod Srbije i država Srbije "jedini pravi naslednik i čuvar" tih tekovina 5. oktobra - slobode i demokratije.

"Sloboda i demokratija koje su osvojene 5. oktobra 2000. godine temelj su na kojima je tek moguć i ekonomski napredak i bolji život svih građana i legitimna odbrana državnih i nacionalnih interesa", rekao je Koštunica novinarima pošto je položio cveće na spomenik Jasmini Jovanović stradaloj u demonstracijama 5. oktobra 2000. godine.

On je naveo da sećanje na žrtve podseća i opominje na vrednost slobode i demokratije.

"Posle toliko godina, najjači utisak o 5. oktobru iznad svega jeste odlučnost naroda da se bori za slobodu i demokratiju i da ih brani", izjavio je bivši predsednik SRJ i premijer Srbije.


Извор[уреди]