Slike Zorana Jovanovića Jusa u Galeriji ULUS od 5. januara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу2. јануар 2010.
BEOGRAD, 2. januara 2010. (Beta) - Izložba slika Zorana Jovanovića Jusa, umetnika koji već decenijama stvara u raznim oblastima umetnosti u Srbiji i svetu, biće održana od 5. do 19. januara u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije u Beogradu.

"Moje interesovanje oduvek je bilo vezano za čoveka, za odnos između ljudi i za sve što je jedan čovek u stanju da uradi drugom. Te tanane relacije koje nas spajaju i razdvajaju pretočene su na slikama u odnose konkretnih figura, ali i u mnoštvo ličnih simbola", naveo je autor o svom radu.

U domenu crteža, multimedija i grafičkog dizajna kreirao je za mnoge poznate svetske časopise. Radio je plakate za velike filmske kompanije: 20th Century Fox, Warner Bros, AMLF, AAA, UGC, Kanal plus, kao i za brojne filmske hitove.

Dobitnik je Jugoslovenske nagrade za karikaturu "Pjer" (1979), Nagrade ULUPUDS-a na Oktobarskom salonu (1980), Nagrade "Cezar" Francuske filmske akademije za najbolji filmski plakat za film "Smaragdna šuma" Džona Burmena, priznanje za kampanje filmova "Ambis" Džemsa Kamerona (1988), "Dina" Dejvida Linča (1988) i "Kad je Hari sreo Seli" Boba Rejnera (1989) i brojnih drugih priznanja.


Извор[уреди]