Sledeće godine gradnja 1.633 socijalna stana

Извор: Викиновости


26. децембар 2010.
BEOGRAD, 26. decembra 2010. (Beta) - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić izjavio je u nedelju da će naredne godine početi izgradnja 1.633 socijalna stana u 12 gradova Srbije, koje će sa 32 miliona evra finansirati Razvojna banka Saveta Evrope.

"Prošle nedelje je potpisan sporazum sa tom bankom za sufinasiranje projekta socijalnog stanovanja da bi sledeće godine počela gradnja jeftinih, neprofitnih stanova u Zaječaru, Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Pančevu, Pirotu, Smederevu, Užicu i Čačku", rekao je on u intervjuu agenciji Beta.

Kako je istakao, "u tim opštinama će se graditi 1.633 stana, od čega će 626 biti stanovi dati u neprofitni zakup na korišćenje socijalnim kategorijama stanovništva, a 1.007 će biti za neprofitnu prodaju".

Dulić je kazao da će u tom projektu, koji bi uz učešće opština trebalo da vredi oko pet milijardi dinara, stanovi na prodaju biti ponuđeni "po značajnije povoljnijim cenama nego što postoje na tržištu tih gradova".


Извор[уреди]