Sleš pržio solaže u Beogradskoj areni

Извор: Викиновости


31. јул 2011.
Београд-  (Beta) - Američki gitarista Sleš (Slash), koji se proslavio kao član hard rok grupe "Gans en rouzis" (Guns N' Roses), žario je i palio svojim instrumentom na solističkom koncertu koji je u nedelju uveče pred 7.000 ljudi održao u Beogradskoj areni.

Sleš (46) i njegov prateći bend, sa pevačem Majlsom Kenedijem (Myles Kennedy), izašli su na binu u 20.50 i tokom sledeća dva i po sata izvodili su, veoma žestoko, kompozicije sa Slešovog solo albuma, kao i pesme iz repertoara grupa u kojima je on svirao: "Gans en rouzis", "Velvet revolver" i "Sleš Snejkpits" (Slash's Snakepits).

Grupa je imala odlično ozvučenje, a Sleš - sa svojim ikonografskim detaljem, crnim cilindrom na glavi - neumorno se kretao po pozornici, tresući rifove i solaže od kojih su se neke rastegle na bezmalo deset minuta, kao što je ona u obradi glavne teme iz filma "Kum".

Prema očekivanjima, najbolji odziv kod publike imale su kompozicije "Gansa", iz kojih je Sleš otišao 1994. godine, a to su megahitovi "Sweet Ćild Of Mine" i "Paradise City", te "Patience", "Nightrain", "Civil War", "Mr Brownstone", "Rocket Queen" i "My Mićelle".

Извор[уреди]