Slavica Djukić-Dejanović o saradnji s Bugarskom

Извор: Викиновости

19. април 2010.
SOFIJA/BEOGRAD, 19. aprila 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović razgovarala je u ponedeljak u Sofiji sa zvaničnicima Bugarske o saradnji i nastojanjima da Srbiji pomogne u procesu evropskih integracija.

Slavica Đukić-Dejanović je u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekla da je sa predsednicom bugarskog parlamenta Ceckom Cačevom dogovorila sve oblike parlamentarno-diplomatske saradnje, a da je sa premijerom Bojkom Borisovim koji će uskoro posetiti Beograd, razgovarala o "vrlo konkretnim zadacima".

Ona je potom razgovarala sa šefom države Georgijem Prvanovim koji je, kako je navela, govorio o prijateljskim nastojanjima Bugarske da Srbiji "pomogne na putu ka evropskim integracijama i potrebi zajedničke saradnje na ekonomskom i svim drugim poljima koja će unaprediti kvalitet života građana" obe zemlje.

Slavica Đukić-Dejanović je tokom jednodnevne posete Sofiji razgovarala i sa šefom bugarske diplomatije Nikolajem Mladenovim koji će uskoro posetiti zemlje bivše Jugoslavije.


Извор[уреди]