Skuplje usluge mobilne telefonije

Извор: Викиновости


31. maj 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Operateri mobilne telefonije u Srbiji od ponedeljak će povećati cene zbog uvođenja dodatnog poreza na mobilnu telefoniju.

Prema navodima operatera, novi porez od 10 odsto obračunavaće se na osnovnu cenu usluga, bez poreza na dodatu vrednost, što znači da će računi biti veći oko 8,4 procenta nego do sada.

Kako su saopštili Mobilna telefonija Srbije i Telenor, porez će se naplaćivati na razgovore mobilnim telefonima, kao i na posebne usluge u zemlji i inostranstvu, poput zamene SIM kartice ili broja, izdavanja specijalnih brojeva i slanja liste poziva na kućnu adresu, tekstualne SMS poruke, multimedijalne MMS poruke i korišćenje interneta GPRS.

Postpejd korisnicima će porez biti posebna kategorija u računu, a prvi povećani račun će dobiti u julu, za potrošene impulse u junu. Cene dopuna za pripejd korisnike se neće menjati zbog novog poreza, već će porez biti uračunat u cenu dopune, odnosno vrednost kartice će biti umanjena za taj iznos. Poskupljenje će pod istim uslovima primeniti sva tri operatera, MTS, Telenor i Vip.

Извор[уреди]