Skup u Beogradu neprihvaljtiv

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. јун 2011.
KURSSUMLIJA, 14. juna 2011. (Beta) - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u utorak u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene".

"Prihvatiti nešto što nam je do juče bio jedan ljuti neprijatelj, koji nam je ostavio teške rane, narodnu, našoj ekonomiji. Ako se to može lečiti i zalečiti to je dobro, ali ne znam da li je taj lek pogan za naše rane", kazao je novinarima patrijarh Irinej posle liturgije koju je služio u kuršumlijskoj crkvi.

Najveća vojna konferencija u svetu, sa oko 200 učesnika iz 60 zemalja, ove godine održava se u Beogradu, u organizaciji Saveznicke komande NATO-a za transformaciju.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević i predstavnici svih lokalnih preduzeća i javnih ustanova.

Patrijarh Irinej je kazao da je dolaskom u Kuršumliju želeo da udovolji vernicima tog grada jer, kako je rekao, odlazi iz niške eparhije posle 35 godna.


Извор[уреди]