Skupština o Zakonu o veterinarstvu

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

27. април 2010.
BEOGRAD, 27. aprila 2010. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u utorak razmatranje amandmana na izmene i dopune Zakona o veterinarstvu nakon što su poslanici iskoristili pravo za postavljanje pitanja.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić pitao je zašto se Vlada Srbije odrekla svojih nadležnosti i zašto je predsednik Srbije Boris Tadić preuzeo neke nadležnosti vlade - da utvrđuje i vodi politiku. Samardžić je, osvrćući se na sastanak Borisa Tadića sa članom predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem i predsednikom Turske Abdulah Gulom u Istanbulu, naveo da potpisivanje Istanbulske deklaracije prevazilazi nadležnosti predsednika Srbije.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević ponovo je pitao gde je novac od SMS lutrije emitovane na javnom servisu i koju je zlupotrebila grupa hakera koja je sebi namestila nagrade. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović pozvala je ministarku finansija Dianu Dragutinović da Markićeviću dostavi odgovor.

Poslanik Srpske radikalne stranke Petar Jojić pitao je Vladu Srbije i nadležno ministarstvo kada će biti saniran nadvožnjak kod Pančeva, navodeći da se preusmeravanjem vozila preko naselja Kudeljarski nasip uništava "i ono malo saobraćajne infrastrukture koja postoji u tom naselju". Nakon postavljanja pitanja poslanici su nastavili raspravu o izmanama i dopunama Zakona o veterinarsvu.


Извор[уреди]