Skupština ni danas o dnevnom redu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. februar 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije ni u četvrtak nije počela da razmatra dnevni red na kojem su izmene i dopune Poslovnika o radu parlamenta jer se poslanici treći dan javljaju po povredama Poslovnika.

U raspravi, poslanici Srpske radikalne stranke i dalje sprečavaju početak rasprave o dnevnom redu dok se prethodno na sednici Administrativnog odbora ne reši pitanje mandata troje poslanika koji su iz SRS prešli u Srpsku naprednu stranku, za koje tvrde da im pripadaju.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da je nedopustivo da neko postavlja uslove, ucenjuje i blokira rad parlamenta jer smatra da su njihovi grupni interesi važniji od rada Skupštine.

Predsedavajuća Gordana Čomić izrekla je opomenu poslaniku SRS Jadranku Vukoviću zbog dobacivanja, a pre nego što se za govornicom obratio šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić, Čomić je upozorila radikale da ne lupaju u inventar. Čomić je rekla da će striktno primenjivati Poslovnik i navela da su se u sredu poslanici 110 puta javili da reklamiraju povredu Poslovnika.

Извор[уреди]