Пређи на садржај

Skupština nastavlja u sredu

Извор: Викиновости


12. април 2011.
BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Skupština Srbije završila je u utorak raspravu o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Skupština će rad nastaviti u sredu raspravom o amandmanima na set pravosudnih zakona, među kojima je i Predlog zakona o advokaturi.

Prema izmenama odluke o sastavu stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama, poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić razrešava se dužnosti zamenika člana delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a, a na njegovo mesto biće izabran Igor Bečić iz Srpske napredne stranke.

Bivša poslanica Jedinstvene Srbije Jasmina Milošević biće razrešena dužnosti člana delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, a na njeno mesto biće imenovan Petar Petrović iz poslaničke grupe SPS-JS.

Poslanici su ranije istog dana završili raspravu o potvrđivanju ugovora vlade i Grupe nacionalnih direktora NATO-a za kodifikaciju o usvajanju NATO kodifikacionog sistema, sporazuma sa Češkom o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala i sporazuma sa Kazahstanom o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganju.


Извор[уреди]