Skupština nastavlja rad 6. aprila

Извор: Викиновости31. март 2010.
BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - Skupština Srbije završila je u sredu načelnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o izbeglicama, a rad će nastaviti u utorak, 6. aprila razmatranjem izmena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju.

Na kraju rasprave o izmenama Zakona o izbeglicama, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da predložena rešenja treba da omoguće rešavanje životnih problema izbeglih. Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja sa velikim brojem izbeglica od kojih mnogi nemaju gde da žive već su smešteni u kolektivne centre i kod prijatelja.

Dačić je naveo i da će proces integracije izbeglih trajati godinama, a da će država nastaviti da insistira da se oni vrate tamo odakle su proterani. U raspravi, poslanici vladajuće većine ocenili su da izmene i dopune Zakona o izbeglicama pružaju normativni okvir za integraciju izbeglica sa čim su se složile i pojedine opozicione stranke.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija najavila je podršku zakonu koji će, kako je navela, trajno rešiti stambeno pitanje izbeglih i omogućiti im dobijanje kredita pod povoljnim uslovima. Poslanici opozicije negodovali su zbog toga što nisu obezbeđeni uslovi za povratak izbeglih naročito u Hrvatsku. Na kraju rada predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović čestitala je predstojeće uskršnje praznike.


Извор[уреди]