Пређи на садржај

Skupština Vojvodine usvojila Nacrt zakona o Razvojnom fondu

Извор: Викиновости


14. decembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Skupština Vojvodine usvojila je u petak posle podne Nacrt zakona o Razvojnom fondu Vojvodine koji će po hitnom postupku biti upućen Vladi Srbije na dalje razmatranje.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Vojvodine, Nacrt zakona sačinjen je u skladu sa nedavno potpisanim sporazumom vlada Srbije i pokrajine o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Ovim Sporazumom predviđeno je da Vojvodina inicira donošenje Zakona o Razvojnom fondu, a da Vlada Srbije prihvati donošenje ovog zakona po hitnom postupku i uvrsti ga na prvu narednu sednicu Skupštine Srbije.

Zakonom je predviđeno da se Fond registruje u skladu sa Zakonom o privredniom društvima, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, te da svoju pravnu formu može promeniti u akcionarsko društvo, u skladu sa odlukom skupštine Razvojnog fonda.

Osnivački kapital Fonda treba da bude novčani ulog u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. U osnovnom kapitalu Fonda Vojvodina učestvuje sa 78,11 odsto, dok Srbija učestvuje sa preostalih 21,89 odsto.


Izvor[уреди]