Skopski dnevnik: Srbija nas upozorila po pitanju Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. septembar 2008.
Skoplje/ Makedonija (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao je makedonsku vladu da sačeka sa odlukom o priznavanju Kosova dok ne dođe mišljenje Međunarodnog suda pravde o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Prištine.

Skopski list "Dnevnik" na naslovnoj strani objavljuje tekst pod nazivom "Srbija nas upozorila da se ne opečemo sa Kosovom", i prenosi poziv Jeremića makedonskoj vladi da sačeka sa odlukom o priznavanju Kosova dok ne dođe mišljenje Međunarodnog krivičnog suda pravde.

"Nemojte nanositi takav udarac vašem najbližem susedu koji se u ovom trenutku bori na jedan miran, diplomatsko-međunarodno-pravno potvrđen način da dođe do rešenja krize koja je kriza, ne samo Srbije, nego svih nas koji živimo na ovom prostoru", izjavio je Jeremić.

Srpski zvaničnik je upozorio makedonsku vladu da bi "ukoliko ipak prizna Kosovo, to bilo direktno i jednostrano narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, pa će (Beograd) preuzeti adekvatne mere". "Zamislite da neko prizna deo Makedonije kao nezavisnu državu, otprilike kako bi vi postupili tada i mi nećemo imati izbora", naveo je Jeremić.

Извор[уреди]