Skočile cene na Berzi

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

12. април 2010.
BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 porastao je gotovo tri odsto, na 732,72 poena, a opšti Belexline dobio je dva procenta i završio na 1.370,04 indeksna poena.

Promet iz 325 transakcija vredeo je 88,64 miliona dinara (888.436 evra) a najviše se, kao i prethodnih dana, trgovalo akcijama niške AIK banke [AIKB].

Dvocifreni rast u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Velefarm [VLFR], od gotovo 16 procenata, na 1.855 dinara za akciju. Promet je bio skroman. Agrobanka [AGBN] je poskupela devet i po procenata uz promet nešto veći od šest miliona dinara a Sojaprotein [SJPT], sa A Listinga, dobio je četiri i po procenta uz promet od 1,22 miliona.

U grupi većih dobitnika su i Alfa plam [ALFA], sa B Listinga, sa rastom nešto većim od četiri odsto i Simpo [SMPO] sa plusom od bezmalo četiri procenta. Gubitnike predvodi Telefonija [TLFN] padom od gotovo sedam odsto, BIP [BIPB] je pojevtinio gotovo četiri procenta a Globos osiguranje [GLOS], Dunav osiguranje [DNOS] i prioritetna akcija DIN Fabrike duvana [DINNPB] po nepuna dva procenta.


Извор[уреди]