Пређи на садржај

Sirene povodom godišnjice bombardovanja

Извор: Викиновости23. март 2010.
BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Na 11. godišnjicu početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, u Beogradu će se u sredu u podne oglasiti sirene koje će emitovati znak za prestanak vazdušne opasnosti.

Dan početka bombardovanja, 24. mart, obeležava se kao Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja.

Godišnjica bombardovanja Srbije i Crne Gore, koje je trajalo 78 dana i u kome je, prema procenama različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi, biće obeležena polaganjem venaca na spomen obeležja.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac prisustvovaće obeležavanju godišnjice u Valjevu. On će položiti vence na spomenik pukovniku pilotu Milenku Pavlović i na spomenik žrtvama iz Valjevskog kraja palim za otadžbinu 1990-1999.

Na spomen obeležje na brdu Straževica u Rakovici, gde su poginuli pripadnici Vojske Jugoslavije, venac će položiti ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić i delegacija opštine Rakovica.

Patrijarh Irinej služiće u podne, u Hramu svetog Marka u Beogradu, parastos stradalim braniocima otadžbine i svim nevino stradalim u NATO agresiji na Srbiju i Crnu Goru, saopštila je SPC.


Извор[уреди]